6 juni: wereld jojo dag (yo-yo day)

6 juni: Wereld jojo dag

Op 6 juni is het Wereld Jojo Dag, ook wel bekend als 'Yo-Yo Day'.

Oorsprong van de Wereld Jojo Dag

Yo-Yo Day is een jaarlijkse feestdag die gevierd wordt op 6 juni, de verjaardag van Donald Duncan Sr - oprichter van Duncan Toys.

Yo-yo's bestaan al meer dan 2000 jaar en waren bekend als bandalores. De jojo die we vandaag de dag kennen, komt uit de Filippijnen in het begin van de jaren 1860.

In de jaren 1920 begon Pedro Flores (een man met Filippijnse roots) jojo's te maken in Amerika. Hij was stomverbaasd hoe leuk Amerikaanse kinderen het vonden! In de jaren 1920 ging Pedro samenwerken met Donald Duncan Sr. om het jojoën mainstream te maken - en hun succes duurt voort tot op de dag van vandaag.

Hoe vier je Wereld Jojo Dag?

Toon wat waardering voor dit klassieke en eenvoudige speelgoed door mee te doen aan de viering van Nationale Yo-Yo Dag! Bedenk zelf interessante plannen voor deze dag of doe mee met deze ideeën:

1. Leer nieuwe jojo tricks! 

Een van de beste manieren om Wereld Jojo Dag Dag te vieren is door je jojo op te pakken en wat nieuwe trucjes te leren. Vroeger was een boek uit de bibliotheek de manier om te leren, maar tegenwoordig is het dankzij handige jojo trick videos of een jojo app nog gemakkelijker om trucjes te leren.

2. Koop een nieuwe jojo

Verwen jezelf met een nieuwe jojo! Bekijk gerust ons advies voor een goede jojo. Speciaal voor Yo-Yo Day geven wij 15% korting op alle bestellingen (code: JOJODAG). 

3. Join de community

Vind gelijkgestemden of laat je inspireren over de kunsten van andere Nederlanders en Belgen. De actieve jojo community vind je hier.

4. Doe mee aan een winactie

Maak kans op mooie prijzen met onze winactie!

 Fijne Wereld Jojo dag!

Terug naar blog

Reactie plaatsen