Wat is de beste jojo?

Wat is de beste jojo?

Het eerlijke antwoord: dit is een persoonlijke voorkeur. Maar we geven graag advies welke jojo wij denken dat het beste zijn per jojo-speler.

De beste jojo voor beginners

De beste jojo voor beginners zijn jojo's van plastic en met een lange spintijd door middel van een kogellager. Idealiter hebben deze jojo's ook een extra (unresponsive) kogellager, waarmee nog veel meer jojo trucs geleerd kunnen worden. De beste jojo's voor beginners zijn de YoyoFactory Arrow en MagicYoyo K2.

De beste jojo voor kinderen tot en met 8 jaar

Voor jonge kinderen is het meestal nog erg lastig om te jojoën. De YoyoFactory Spinstar is dan met name de beste jojo vanwege het plastic transaxle-systeem. Door dit systeem heeft de jojo meer wrijving waardoor de jojo makkelijker terug naar de hand komt.

Eerlijk gezegd volstaat voor een jong kind elke jojo van de lokale speelgoedwinkel. Hiermee kun je prima jojoën. Wanneer de jojo-speler in spé toch echte trucjes wil gaan doen raden we de YoyoFactory Spinstar aan omdat deze jojo onderaan het touw blijft hangen na een worp. Dit zogeheten 'slapen' van de jojo, onder aan het touw, is een kenmerk van de moderne jojo's. Grote kans dat de goedkope jojo uit de winkel (een zogenaamde 'fixed axle' of 'auto return' jojo) dit niet kan. 

Nog een reden waarom de Spinstar geschikt is voor jonge kinderen; hij is makkelijk weer op te rollen. Hier hebben jonge kinderen nog wel eens moeite mee. Maar omdat de Spinstar zo een goede wrijving heeft is de extra vinger die vaak nodig is, niet nodig.

De Spinstar is er ook met lampjes. Dit is voor jonge kinderen erg leuk. Deze jojo met lampjes gaat automatisch aan wanneer de jojo gegooid wordt, en stopt weer als de jojo terug in de hand is.

De beste jojo voor kinderen vanaf 8 jaar

Voor kinderen vanaf 8 jaar raden we een stevige budget jojo aan, maar wel met een kogellager voor langere spintijden. De beste jojo's voor kinderen vanaf 8 jaar is de Yoyofactory One of de Magicyoyo K1. Deze jojo's zijn erg geschikt voor de moderne jojo tricks.

Deze jojo's hebben niet alleen een goede kogellager maar hebben ook een stuk betere gewichtsverdeling dan de doorsnee jojo in de speelgoedwinkel, en dit geeft deze moderne jojo's meer stabiliteit en draaitijd. Doordat de jojo's een goede spintijd hebben, en blijven slapen onder aan het touw, kunnen ze veel leuke moderne tricks. De jojo's kunnen tegen stoten en vallen. Beide jojo's komen met extra touwtje(s) en handleiding (in het Engels).

De beste gevorderde jojo

Gevorderde jojo's kenmerken zich doordat zij 'unresponsive' zijn. De beste plastic gevorderde jojo's zijn de Luftverk Fulvia en YoyoFactory Replay Pro. De beste metalen gevorderde jojo is de Shutter, een erg populaire jojo van Gentry Stein. Met praktisch elke andere (bi-)metalen jojo zit je ook goed. 

Als je graag eens het hoogste segment (bi-metalen) jojo wil proberen, dan zijn de Magicyoyo Z01 Focus en Magicyoyo Z02 Chosen de beste budget bi-metal jojo's die momenteel in dit segment te verkrijgen zijn.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.