Hoe leer je jojo trucs? thumbnail

Hoe kan ik jojo tricks leren? (Spoiler: gebruik een jojo app)

Wil jij beter worden in jojoën en net zoals een pro een 'Loop the Loop' via een 'Braintwister' naar een 'Boingy Bong' kunnen doen? Dan zal je veel moeten oefenen! Maar wat is de juiste manier om hier te komen? Dat leggen we je graag uit.

Hoe kan ik leren jojoën als ik een beginner ben?

Als je net je eerste jojo (weer) in de hand hebt, raden we je aan om te beginnen met de basis jojo trucs op onze website. Het wordt aangeraden de tricks in de volgorde te doen, om zo de basis technieken onder de knie te krijgen.

Wanneer je liever meer uitleg krijgt hoe een trick werkt, raden we een app aan om te leren jojoën. Lees hieronder meer.

Beter worden in jojoën: gebruik een app

Nadat je de eerste trucjes onder de knie hebt heb je de jojo uitgespeeld en kan je een andere hobby gaan zoeken... nee natuurlijk niet! Er zijn nog honderden andere tricks om te leren. Al deze jojo tricks kan je vinden in een app. 

Voordelen van een app om te leren jojoën

  • Jojo tricks van alle niveau's en speelstijlen
  • Heldere instructie videos
  • Bijhouden welke tricks je al hebt geleerd

Al met al zijn wij zeer tevreden over de app die heet: Level up! Yoyo. Hier te vinden voor Android en hier voor Apple. Het enige nadeel van deze app is dat zij reclame maken voor hun eigen merk jojo's, die niet perse de beste zijn. Lees gerust ons artikel voor de beste jojo's per categorie/speler.

Jojo trucs leren zonder app: gebruik een trick ladder

trick ladder voorbeeld

Maar hoe deden ze dat vroeger dan? Via een trick ladder. Een trick ladder is eigenlijk niet meer dan een lijst van opeenvolgende tricks om te oefenen. Zo een trick ladder zit ook verwerkt in de app.

Bij een trick ladder streep je elk geleerd trucje af. Mogelijk dat je - in tegenstelling tot vroeger - toch af en toe je telefoon zult pakken om te kijken hoe de jojo trucs werken.

Klik hier om een printbare versie te downloaden van een trickladder. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen