De leukste skilltoys van 2023

Wat zijn skilltoys? En de nieuwste unieke skilltoys van 2023!

Als je het woord skilltoy, ofwel vaardigheidsspel hoort, dan denk je waarschijnlijk meteen aan spellen als Jenga, Sudoku, en Mikado. In het verleden waren dit ook de vaardigheidsspellen die het meest verkocht werden, maar inmiddels bestaan er geavanceerde vaardigheidsspellen waarbij je niet enkel je hersen moet kraken, maar waar je ook fysiek mee bezig bent. Deze worden Skilltoys genoemd. 

Wat zijn skilltoys?

De speelgoedmarkt groeit rap sinds de jaren tachtig, toen speelgoedfabrikanten steeds meer op vaardigheden gebaseerde producten begonnen te produceren. Skilltoys zijn de laatste jaren erg populair omdat ze een alternatief bieden voor schermtijd, wat vaak wordt gezien als een negatieve invloed op de ontwikkeling van kinderen of de samenleving in zijn geheel. Skilltoys typeren zich dat je er ook fysiek mee bezig bent. Met de skilltoys van vandaag kun je je concentratievermogen verbeteren en je stressniveau verlagen. Skilltoys zijn om deze redenen populair onder volwassenen. Deze groep gebruikt moderne vaardigheidsspellen om uit het dagelijks leven te ontsnappen en even helemaal te ontspannen.

De meest populaire en bekende skilltoys zijn:

  • Jojo
  • Diabolo
  • Jongleren
  • Slackline

Wat voor nieuwe soort skilltoys bestaan er in 2023?

Naast alle traditionele vaardigheidsspellen zijn er in 2023 ook moderne skilltoys die je in veel huishoudens tegenkomt. Naast de bekendere skilltoys zoals jojo's en diabolo's zijn er ook:

Magnetische ringen

De naam zegt genoeg, ringen met magneten erin. Hierdoor kun je leuke trucjes doen. De magnetische ringen zijn populair omdat:

  1. Ze zijn een leuke en ontspannende bezigheid: De ringen zijn ontworpen om  rond te laten rollen op de vingers. Dit kan helpen om stress en angst te verminderen en een gevoel van ontspanning te ervaren.

    Fingears magnetische ringen
  2. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen: De ringen zijn klein en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk in je zak of tas kunnen worden meegenomen. Hierdoor kun je ze overal mee naartoe nemen en onderweg gebruiken.

  3. Ze zijn veelzijdig: De magnetische ringen kunnen worden gebruikt voor verschillende trucs en bewegingen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

We bieden de originele magnetische ringen van Fingears aan. Deze hebben maar liefst 16 kleine magneten waardoor ze supersterk zijn. Kwaliteit gegarandeerd!

Kendama

Een kendama is een Japans speelgoed dat de reflexen en oog-handcoördinatie

Een kendama

verbetert. Het traditionele ontwerp bestaat uit een houten bal die aan een as is bevestigd, met drie kopjes aan het uiteinde van de as, die fungeren als 'handvatten'. Het doel is om de bal in het midden te balanceren, zonder hem te laten vallen of de grond te laten raken. Inmiddels bestaan er ook Kendama’s, gemaakt van polycarbonaat en voorzien van LED-lampjes. Dit geeft erg mooie effecten in het donker. Door het draaien met de kendama met licht verschijnen er namelijk mooie tekeningen als je in het donker speelt.

Spintop

De spintop heeft een ronddraaiend tol op een touw waarmee je verschillende

Spintop

trucs kunt uitvoeren. Het is een leuke manier om te leren over natuurkunde en techniek en voor ervaren jojo spelers is een spintop een goede aanvulling om vaardigheden te verbeteren. Oefen bijvoorbeeld je beheersing van gyro flops en kurkentrekkers! De Spintop is bovendien gemaakt om te vallen en te stoten, waardoor het ook een goede keus is voor beginnende jojo spelers en kinderen vanaf 8 jaar. Kijk op deze pagina om een spintop in actie te zien!

Hacky Sack / footbag

Wil je je vingers, handen en armen laten rusten? Maar ben je ook op zoek naar

Hacky sack

een manier om stress te verlagen of je coördinatie te verbeteren? Ga dan voor een Hacky sack! Hacky Sack - ook wel bekend als een footbag - is een spel waarbij de spelers proberen de bal in de lucht te houden door hun voeten te gebruiken. Het spel is afkomstig uit Amerika, maar wordt inmiddels over de hele wereld en in veel verschillende landen gespeeld. Het is populair geworden bij veel verschillende mensen en groepen mensen, zoals sportliefhebbers en zelfs professionele atleten. Hacky Sack is een goede manier om te oefenen omdat het spel om constante beweging en coördinatie vraagt. Hacky-sacks worden ook voor andere doeleinden gebruikt dan alleen om er spelletjes mee te spelen, zoals voor stressverlichting of voor andere therapeutische doeleinden, zoals yoga. Kortom: een multifunctioneel speeltje waar jong en oud iets aan heeft. Klik hier om een pro met een hacky sack bezig te zien.

Nu je meer weet over de verschillende skilltoys in 2023. Welke skilltoy past bij jou?

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen